Новий звіт ЄСВ
Добрий день. З'явився новий порядок формування та подання Звіту з ЄСВ. Наказ Мінфіну № 435 від 14.04.2015. Податкова повідомляє, що вступив в дію він 30.04.2015р. За квітень 2015р. подаємо звіт вже за новою формою? Дякую.
- EVGENIY
- Повелитель Галактики

- Регіон: Харьковская область
- Дякував (ла): 153 рази
- Подякували: 1411 разів
- Контактна інформація:
-
Надєєва
- Мешканець

- Дякував (ла): 3 рази
- Подякували: 12 разів
Порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затверджений наказом Мінфіну від 14.04.2015 р. № 435 набрав чинності 30 квітня 2015 року. Але він застосовуватиметься тільки починаючи зі звітності за травень 2015.року, про що повідомила ДФС у листі від 30.04.2015 р. № 15939/7/99-99-17-03-01-17.kuhmenko писав:Добрий день. З'явився новий порядок формування та подання Звіту з ЄСВ. Наказ Мінфіну № 435 від 14.04.2015. Податкова повідомляє, що вступив в дію він 30.04.2015р. За квітень 2015р. подаємо звіт вже за новою формою? Дякую.
Подробиці:
"Що стосується новацій в заповненні таблиці 6, то якщо досі страхувальники показували лише утримані суми єдиного внеску, то тепер там мають персоніфікуватися ще й нарахування єдиного внеску окремо за кожною застрахованою особою. Такі суми проходитимуть за графою 21 (але окремо нараховані на фактичну базу й окремо – на додаткову)."
У меня по ведомости всегда сумма рассчитаная отдельно по каждому сотруднику в итоге всегда больше на несколько гривен, чем сумма рассчитаная на общие итоги по ведомости. По всей видимости, теперь из 6 табл. в первую будет подтягиваться начисления, расч.отдельно по каждому...
У меня по ведомости всегда сумма рассчитаная отдельно по каждому сотруднику в итоге всегда больше на несколько гривен, чем сумма рассчитаная на общие итоги по ведомости. По всей видимости, теперь из 6 табл. в первую будет подтягиваться начисления, расч.отдельно по каждому...
- на_та
- Мешканець

- Регіон: Николаевская область
- Подякували: 3 рази
- Контактна інформація:
Утверждена новая Инструкция по ЕСВ
Наказом Мінфіну від 20.04.15 р. №449 затверджено нову Інструкцію про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, на заміну міндоходівській аналогічній Інструкції, затвердженій наказом від 09.09.13 р. № 455.
Наказ Мінфіну № 449 готується до опублікування у «Офіційному віснику України» від 29.05.15 р. № 40.
Тож із 29 травня запрацюють оновлені норми стосовно порядку нарахування ЄСВ.
Источник:
Наказом Мінфіну від 20.04.15 р. №449 затверджено нову Інструкцію про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, на заміну міндоходівській аналогічній Інструкції, затвердженій наказом від 09.09.13 р. № 455.
Наказ Мінфіну № 449 готується до опублікування у «Офіційному віснику України» від 29.05.15 р. № 40.
Тож із 29 травня запрацюють оновлені норми стосовно порядку нарахування ЄСВ.
Источник:
-
ОльгаZT
- Мандрівник

- Регіон: Житомирская Область
- Дякував (ла): 1 раз
Доброго дня, шановні колеги! Підкажіть, будь ласка, хто подавав безкоштовно у демо версії програми Медок персоніфікацію. При поданні звіту за травень і оновленні програми, вимагається придбання модулю "звітність" або придання електронної версії. Чи можна буде подавати і надалі персоніфікацію безкоштовно?
-
Позашкілля
- Мешканець

- Регіон: Черкасская область
-
фіалка6289
- Мандрівник

- Регіон: Винницкая Область
- Подякували: 1 раз
Все дуже гарно Медок Онлайн, але є дуже гарне прислівя, щодо безкоштовного сиру. Пояснюю чому я зробила такий висновок:
1. 02.06.2015 я дуже хотіла почати формувати звіт Додаток 4 в Медок Онлайн, зареєструвалась, але ж з Демо версії Медка з бази даних ( довідники співробітників) експортувати в онлайн версію не можна, а в мене співробітників таки багатенько.
2. Сьогодна телефоную на тел.номер підтримки Медок, мені пояснюють, так дійсно, експортувати не можна, тобто потрібно створювати в ручну. Але це ще не все - щоб сформувати звіт вже за червень, я повинна пройти всю процедуру з початку: 1. зареєструватись. 2. набрати усіх працівників.
3. Також на рахунок квітанцій, щодо одержання ДФС мого звіту, вони можуть мені і не дійти, гарантіій немає ( коментар працівника). Я не можу здавати звіт на флешці, не відомо чи дозволить це ДПІ, якщо я користуюсь цифровим підписом.
Мене гарнесенько підвели, до того, що я маю таки заплатити і працювати далі. А ви, вирішуйте, поки є ще час до 20-го червня 2015р.
1. 02.06.2015 я дуже хотіла почати формувати звіт Додаток 4 в Медок Онлайн, зареєструвалась, але ж з Демо версії Медка з бази даних ( довідники співробітників) експортувати в онлайн версію не можна, а в мене співробітників таки багатенько.
2. Сьогодна телефоную на тел.номер підтримки Медок, мені пояснюють, так дійсно, експортувати не можна, тобто потрібно створювати в ручну. Але це ще не все - щоб сформувати звіт вже за червень, я повинна пройти всю процедуру з початку: 1. зареєструватись. 2. набрати усіх працівників.
3. Також на рахунок квітанцій, щодо одержання ДФС мого звіту, вони можуть мені і не дійти, гарантіій немає ( коментар працівника). Я не можу здавати звіт на флешці, не відомо чи дозволить це ДПІ, якщо я користуюсь цифровим підписом.
Мене гарнесенько підвели, до того, що я маю таки заплатити і працювати далі. А ви, вирішуйте, поки є ще час до 20-го червня 2015р.
-
Yanik
- Мандрівник

- Регіон: Львовская Область
Сьогодні знанку заключили договір із СТ "Міські інформаційні системи" для придбання програми Медок, вартість 1262,00 грн. Я зрозуміла, що поширюється така тенденція, що скоро і податкова запровадить здачу звітності в платній програмі, тому вирішала придбати ліцензію на медок для здачі звітності на 1 рік, а далі побачимо. Шкода, звичайно, звикли до комфорту, а тепер за нього потрібно платити....
-
Позашкілля
- Мешканець

Я робила так зберегла звіт за квітень з Медок імпортувала його у Медок Онлайн і через Файл -Оновити список співробітників підтянула всіх співробітників зі звіту ,попробуйте може у Вас теж ввийдефіалка6289 писав:Все дуже гарно Медок Онлайн, але є дуже гарне прислівя, щодо безкоштовного сиру. Пояснюю чому я зробила такий висновок:
-
Позашкілля
- Мешканець

Підкажіть будь-ласка Ви там відображаєте свої дикретчиць ?gssppvv писав:А що з Додатком 4 Таблиця 8 (люди, які отримують допомогу в Управлінні соцзахисту). Ми подавали одним пакетом, а тепер як?
-
Наталья0512
- Квартирант

- Регіон: Луганская область
Скажите пожалуйста что отражать в колонке сума різниці між мінімальною зарплатою та фактично нарахованою?
-
Позашкілля
- Мешканець

Я розумію що якщо нарахована з.п 900 грн а сума різниці 1218-900=318
наскільки я зрозуміла по звіту правильно ставити
ряд 17 -900
ряд 18- 1218
ряд 19-318
наскільки я зрозуміла по звіту правильно ставити
ряд 17 -900
ряд 18- 1218
ряд 19-318
-
Наталья0512
- Квартирант

-
Позашкілля
- Мешканець

-
Наталья0512
- Квартирант

тоесть допустим в колонке загальна сума нарахованого заробітку 900, в колонке сума у межах максимальної величини сума дублюється 900, сума різниці між мінімальною зарплатою та фактично нарахованою 318? для чего это вообще нужно?
-
Позашкілля
- Мешканець

Я вибачаюсь говорила не правильно Отримала консультацію і правильно відображати людину якій нараховано з.п меньшу мінімальної двома рядками 1 рядок як і раніше
ряд 17 900
ряд 18- 900
а ін рядок вказуємо тип нарахування 13
ряд 19-318
ряд 17 900
ряд 18- 900
а ін рядок вказуємо тип нарахування 13
ряд 19-318
-
Наталья0512
- Квартирант

тоесть зп если 900 мы отображаем двумя строками?например:Иванов 900
Иванов 318 с типом нарахування 13?
Иванов 318 с типом нарахування 13?
-
Позашкілля
- Мешканець

Ви бухгалтер?
Якщо нарахована з.п. за місяць менша ніж мінімальна (1218) Ви доплачуєте нарахування ЄСВ з з.п на цю різницю ?
Якщо нарахована з.п. за місяць менша ніж мінімальна (1218) Ви доплачуєте нарахування ЄСВ з з.п на цю різницю ?
- Olga_K
- Коронована особа

- Регіон: Запорожская область
- Подякували: 130 разів
так, тепер відображатимемо тих працівників, за яких доплачуємо окремим рядком з типом нарахувань 13. і окремо виділяти необхідно ще й мобілізованих з категорією 48. а в колонці 24 необхідно проставляти ознаку неповного робочого часу
-
Luda_66
- Мешканець

- Дякував (ла): 8 разів
- Подякували: 2 рази
а по мобілізованим ви ставите дні в трудових відносинах?Olga_K писав:так, тепер відображатимемо тих працівників, за яких доплачуємо окремим рядком з типом нарахувань 13. і окремо виділяти необхідно ще й мобілізованих з категорією 48. а в колонці 24 необхідно проставляти ознаку неповного робочого часу
- Olga_K
- Коронована особа

- Регіон: Запорожская область
- Подякували: 130 разів
по новой форме еще не отправляли- у нас ИС-ПРО еще не установили новую форму. но округления и раньше были, но шли как замечание и принимался отчет. в крайнем случае в ручном режиме исправьте суму, чтоб все сходилось и отправляйте еще разmartv писав:Отослала очет через медок. Пришла квитанція №2 с ошибками. Строка 3 в таб. 1 не соответствует таб.6 полюдно на 3 копейки (округления). Ни медок, ни ПФ не смогли ответить на вопрос, как бать с этим. Есть у кого- то опыт решения этого вопроса?
-
ОльгаZT
- Мандрівник

Доброго дня, колеги! Дякую за посилання на безкоштовний "Медок". Програму установили. Але така ж проблема із заокругленнями. Окремо звіт у табл. 1 та табл. 6 звіряється без помилок. Звіт відправляється і приходить квитанція №2 з повідомленням про помилки, звіт не прийнятий. Крім того у таблиці 6 кожний листок звіту не йде за рахунок заокруглення - і утримання і нарахування, що також видає за помилку. Допоможіть будь ласка!!!! У нас стоїть онлайн версія "Медок" безкоштовно, може проблема в цьому?
-
Luda_66
- Мешканець

- Дякував (ла): 8 разів
- Подякували: 2 рази
У мене також видає помилку за рахунок заокруглення по податкам, і вручну ,коли я намагалась по працівнику виправити, табл. 6 теж "свариться" і каже ,що так не можна-це помилка- якийсь "заколдований круг". Я думаю, що буде ще якесь оновлення- бо у кого багато працівників- то взагалі не зможуть здати звіт за рахунок заокруглення 1!!ОльгаZT писав:Доброго дня, колеги! Дякую за посилання на безкоштовний "Медок". Програму установили. Але така ж проблема із заокругленнями. Окремо звіт у табл. 1 та табл. 6 звіряється без помилок. Звіт відправляється і приходить квитанція №2 з повідомленням про помилки, звіт не прийнятий. Крім того у таблиці 6 кожний листок звіту не йде за рахунок заокруглення - і утримання і нарахування, що також видає за помилку. Допоможіть будь ласка!!!! У нас стоїть онлайн версія "Медок" безкоштовно, може проблема в цьому?
Здогадуюсь, що Ви працюєте у відділі освіти з великою кількістю працівників. В першу чергу зверніть увагу на працівників з 2% та 2,6% утриманнями. Перерахуйте в ручному режимі на калькуляторі, попередньо виставивши на ньому 3 знаки після коми, проставте суми ЄВ вручну напроти працівників. Якщо Ви нараховуєте заробітну плату в програмі, то даю 80% на те, що помилка саме в цих працівниках. У мене здача звіт починається саме з перрахунку ЄВ по таких працівниках. Потім дивлюсь різницю в сумах ЄВ і вже, якщо голова лопається, доставляю будь-якому працівнику 1 чи 2 копійки до ЄВ ( тільки тому, хто на 3,6% ). Знаю, так не вірно, але що зробиш. Перерахувать 400 працівників на калькуляторі не просто.Luda_66 писав:У мене також видає помилку за рахунок заокруглення по податкам, і вручну ,коли я намагалась по працівнику виправити, табл. 6 теж "свариться" і каже ,що так не можна-це помилка- якийсь "заколдований круг". Я думаю, що буде ще якесь оновлення- бо у кого багато працівників- то взагалі не зможуть здати звіт за рахунок заокруглення 1!!ОльгаZT писав:Доброго дня, колеги! Дякую за посилання на безкоштовний "Медок". Програму установили. Але така ж проблема із заокругленнями. Окремо звіт у табл. 1 та табл. 6 звіряється без помилок. Звіт відправляється і приходить квитанція №2 з повідомленням про помилки, звіт не прийнятий. Крім того у таблиці 6 кожний листок звіту не йде за рахунок заокруглення - і утримання і нарахування, що також видає за помилку. Допоможіть будь ласка!!!! У нас стоїть онлайн версія "Медок" безкоштовно, може проблема в цьому?
І ще, після того, як доставите 1 чи 2 копійки працівнику, збережіть табл.6 та відкрийте табл.1 для звірки. Там перевірте чи буде помилка з різницею знову чи не буде.
-
ОльгаZT
- Мандрівник

На жаль це не допомагає...... Приходить квитанція № 2 з повідомленням про те, що звіт не прийнятий. Чекаємо оновлення, ще є час. Безкоштовне подання звіту пропонує Айфін Україна console.ifin.ua. Але як працює, ще не знаю. Можна спробувати.