Архів чату за 16.03.2026 Пн (76)

Тут зберігається архів спілкування в чаті на порталі
Відповісти
EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 154 рази
Подякували: 1421 раз
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

оксана :08:10
в вас працює СДО?

Ната :08:16
ні

+++ :08:19
так

EVGENIY :08:30
Доброго ранку, всім гарного дня

Марина :08:46
Доброго ранку. Скажіть, будь ласка, кого стосується п.36 постанови 228?

оля :08:52
Доброго ранку! Чи працює СДО? В мене не завантажується сторінка з паролями та ключами.

НК :09:02
Оля, у мене поки працює

Віка :09:11
оля, поки працює але з перебоями візує

л.в. :10:37
Доброго дня ! Підкажіть, який розмір добових на відрядження . Читаю - вісімсот скількись там, не вірю. Чи треба вірити ? Але щось так несподівано...

EVGENIY :10:39
л.в., https://buhgalter.com.ua/zakonodavstvo/ ... bovtsiv-a/

EVGENIY :10:39
л.в., треба розуміти що читаєте, для бюджетних установ і для комерційних різні суми, тому треба це розуміти коли читаєте

Наталія :10:41
В відрядження іде голова ТГ згідно розпорядження на два дні в інше місто. Його буде вести на службовому автомобілі водій ТГ. Як оформити відрядження на водія?

л.в. :10:42
EVGENIY, ну Ви даєте ! нема, щоб написати- нічого не змінилось, 300 грн. Так Ви мені пропонуєте читання на півгодини, а то мені більш нема чим зайнятись:)

л.в. :10:43
Але ж для когось ті 864.70 грн таки є ! Ну ясно, не для нас, бюджетників...

EVGENIY :10:45
л.в., там читати не треба нічого там в таблиці стоїть сума добових, додайте собі в закладки або в Обране і зажди будете знати яка зараз сума добових

EVGENIY :10:46
л.в., то сума із податкового кодексу але якщо ви бюджетна установа вона вас не стосується я вам дав посилання де ваша сума

л.в. :10:47
EVGENIY, дякую!

Світлана :10:50
л.в., Вам немає чим зайнятися, як читати статтю, а у Євгена "куча вільного" часу, і для всіх находить відповіді. Щей дорікаєте йому.

Mari :10:51
EVGENIY, як ви вважаєте, внесок на підтримку інвалідів, за перший квартал, з точки зору бух обліку, правильніше нарахувати та провести у головній книзі у березні, і віднести до витрат першого кварталу. Чи, може нараховувати вже у квітні?

Світлана :10:53
Mari, а який КЕКВ Ви будете використовувати?

Mari :10:53
2800

Світлана :10:54
Mari, у Вас передбачені кошти з самого початку чи зробили зміни до кошторису?

Mari :10:55
Світлана, передбачили, але небагато, треба вносити зміни.

EVGENIY :10:55
Mari, у квітні звичайно ж, чому у березні?

EVGENIY :10:55
Світлана, остання стаття на сайті про це

Світлана :10:56
EVGENIY, да, я прочитала.

Mari :10:57
EVGENIY, а, це не схоже з тим, як ми єсв платимо. Нарахували в поточному місяці - відзвітували в наступному.

Mari :10:59
EVGENIY, це ж внесок за перший квартал - може і нарахування необхідно відобразити у першому. А, тоді потрібно реєструвати їх у березні - казна це не дозволить без проплати.

Людмила освіта :11:04
Підскажіть, будь ласка, надбавку вчителям, які працюють в зоні можливих бойових дій нараховувати за робочі дні чи години, з урахуванням 40% підвищення посадових окладів чи базових.

EVGENIY :11:06
Mari, не вигадуйте зайвого це все різні речі

EVGENIY :11:07
Людмила освіта, спробуйте калькулятор https://buhgalter.com.ua/news/trudovi-v ... vchitelya/

Mari :11:09
EVGENIY, дякую.

Людмила освіта :11:12
EVGENIY, дякую.

Олена :11:41
колеги чи рахуєте мобілізованих в середню кількість штатних працівників для розрахунку норми інвалідів

Тетяна :11:43
Доброго дня.Чи може бути в бюджетній установі,Управлінні соціального захисту населення,для обліку гуманітарної допомоги відкрито два рахунка:з кодом класифікації доходів 25020100 та 25020200.Установі дають генератор,його ж потрібно обліковувати з кодом доходу 25020100? Дякую за допомогу

EVGENIY :11:45
Тетяна, по кожному коду доходів відкривають окремий дохідний рахунок, а реєстраційний один

Оксанка :11:45
Тетяна, так, по коду 25020100. По коду 25020200 гуманітарка чи благодійка, якщо тоді ще віддається іншим установам чи фізичним особам. Якщо залишається в установі то 25020100.

EVGENIY :11:45
Тетяна, по кодам доходів обліковують доходи а не активи

Mari :11:46
Олена, у порядку 268 від 25.02.26 , у п 10. Подивіться, там щось написано про мобілізованих.

Тетяна :11:50
Дякую за відповіді

Лариса :11:54
Добрий день, скажіть будь ласка за яким КЕКВ проводити встановлення відеонагляду на подвір'ї ліцею. Нам дають два договори на матеріали-19000 і 5000,00встановлення.(19000-КЕКВ 2210; 5000-КЕКВ 2240) .А чи можна це оформити одним договором?

Леся :11:56
Лариса, Робіть так як Вам дають,двома договорами

EVGENIY :11:57
Лариса, теоретично можна, але буде важко доказувати казначею, тобто тут все залежить від вашої обізнаності і обізнаності казначея

Соня :11:58
як оприбуткувати генератор наданий як благодійна допомога, від Асоціації міст. Є видаткова накладна, з ПДВ. На який рахунок ставити. Дякую. Я новачок)

Лариса :11:58
Дякую за відповіді. А КЕКВ буде вірно?

Леся :11:59
Лариса, так,вірно

EVGENIY :12:09
Соня, https://buhgalter.com.ua/articles/buhga ... yak-treba/

Лариса :12:26
Дякую, Леся,EVGENIY:

Людмила :13:07
Як оприбутувати придбання ліцензйного ПЗ Віндоуз?

*** :13:14
Як списати миючі засоби. Закуплені 10 штук, по відомості отримала прибиральниця? Складу і завгоспа немає.

ІІРИНА :13:16
Доместос відноситься до дезенфікуючих, на який рахунок ставити?

EVGENIY :13:26
Людмила, https://buhgalter.com.ua/articles/shpar ... ustanovah/

НАТАЛІЯ :13:56
Доплата за дезинфікуючі засоби нараховуються зверху 9000 грн (вторинна ланка) ?

керр :14:01
НАТАЛІЯ, зверху 8 647 грн.

Анастасія :14:08
Доброго дня, підкажіть,будь ласка, де подивитися чи треба нашій організації сплачувати внесок на підтримку працевлаштування осіб з інвалідністю?

graata :14:26
Анастасія, на порталі ПФУ. Мої документи, вкладка Адміністративно господарські

Анастасія :14:29
graata, щиро дякую

Ірина :15:07
Доброго дня, підскажіть будь ласка які будуть проведення, якщо за невикористані талони постачальник нам поверне кошти. Через відновлення вони "сядуть на 0000". А потім ми плануємо їх використати для закупівлі нових ПММ..

Галина :15:25
Доброго дня, підкажіть будь ласка, працівник помер 04 березня, сестра звернулася до роботодавця 11 березня з заявою, який розмір домопоги на поховання має бути відшкодований ПФУ вже по новій чи старій Постанові,якщо заявку ми будемо подавати завтра?

Дар'я :15:34
Доброго дня. В установі є працівники з якими призупинено трудові відносини. Як правильно у Об'єднаному звіті показати середню кількість працівників рядок 101?

Марина :15:46
Доброго дня. Мождиво в когось таке було, Керівник бюджетної установи пише заяву на переведення його з керівника установи на завідувача сектору. Які перші дії? Куди бігти, що міняти зразу? ключі в казну й податкову, Картку підписів, а що ще треба??????? щоб не прогавити

Ірина! :15:51
Виявили помилку при складанні єдиної звітності ПДФО та ЄСВ в жовтні місяці треба зробити уточнюючу треба зняти зайво нараховані відпускні за липень в суиі -574,10 грн.Як вірно показати в додатку 1.

Олена :15:54
Марина, спочатку ЄДР, потім Казна - зразки підписів. Далі Казна - виготовлення ключа, банк.

Марина :15:55
Олена, дякую

Таня :15:55
Добрий день.Бюджетна установа має на обліку ставок.По якому КЕКВ можна провести проплату за дноочиснювальні роботи?Як розмежувати поточні і капітальні роботи?

Оксана :15:57
Можливо в когось є перелік "Типового переліку засобів навчання та обладнання для навчальних кабінетів і STEM-лабораторій"в ехелі....Можете скинути на пошту !Щиро вдячна Вам!!shevchenkivska-zosh-2@ukr.net

керр :16:18
Галина, дата смерті вказує коли настав страховий випадок і виникло право на отримання такої виплати у відповідному розмірі... нова постанова зворотної дії не передбачає

*** :16:41
Частково списали основні засоби для дальнійшої передачі в межах одного органу. Як поставити на облік, проводки?

*** :16:42
Компютер і монітор під одним номером, списуємо компютер для передачі?

*** :16:43
Євгеній допоможіть

SVITLANA :16:47
***: https://buhgalter.com.ua/articles/buhga ... okazati-v/

*** :16:49
Світлана, списати я знаю, а дальше передати?

SVITLANA :16:51
https://buhgalter.com.ua/articles/buhga ... ravila-ta/

*** :16:52
Світлана після списання напевно треба поставити на облік чи взяти і обєднати проводки. Я запуталась

*** :16:53
Наразі дякую

SVITLANA :16:57
перша дія - часткова ліквідація, друга - передача. Це 2 різні операції, не пов'язані одна з одної. Робить все по черзі

Відповісти

Повернутись до “Архів чату buhgalter.com.ua”