Архів чату за 22.09.2025 Пн (43)

Тут зберігається архів спілкування в чаті на порталі
Відповісти
EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 152 рази
Подякували: 1404 рази
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

EVGENIY :08:39
Доброго ранку, всім гарного дня

Олена :08:47
Доброго ранку!

Ольга :09:24
Добрий день, якщо в витягу екопфо дата наступного оцінювання 01.02.2026, то 8.41 застосовувати до 28.02.2026?

Анастасія :09:43
Доброго дня! Допоможіть, будь ласка, розібратися:) Працівник відпрацював за строковим трудовим договором 1 місяць з 01.09 по 30.09. з фіксованою оплатою прописаною в договорі (13274грн). З чого рахувати 2 дня компенсації відпустки?

Анастасія :09:44
Тобто, тобто окладу як такового ніде не прописано. З суми договору чи мінімалки?

керр :10:38
Анастасія, якщо так "написано" тоді виходить що 13274 грн і є основна зп, з неї рахувати...)

Ірина :10:43
В кого є можливість надати проводки на компенсацію витрат на ліки аптекам, що виписують сімейні лікапі.

EVGENIY :10:56
Ірина, як це стосується бухгалтерії в бюджетній установі?

Ольга :11:06
Добрий день.за харчування в школі надійшли кошти, але невказано ні школа ні прізвище дитини. Відобразили їх як нез'ясовані. Поройшло вже півроку по них ніхто незвартався. як їх відображати в актах інвентаризації? як їх можна списати з обліку?

Ірина :11:33
EVGENIY, це Комунальний заклад, що фінансується за рахунок місцевого бюджету та за рахунок НСЗУ. Головна книга ведеться однаково. Тому і запитала.

Богдан :11:55
Доброго дня спільноті. Є два запитання: 1. Учень училища взяв академічну відпустку з не з початку місяця як нараховувати стипендію? 2. Учня прийняли на навчання з 1 вересня з 20 вересня відрахували бо зарахували до іншого училища з 21 вересня. Який заклад і в якому розмірі має нараховувати стипендію? Дякую

EVGENIY :12:14
Ірина, мені особисто не дуже зрозуміло які проводки ви хочет почути, тому що не зрозуміло яка господарська операція у вас там відбувається, це точно не КНП?

Валентина :13:44
Добрий день підкажіть, якщо працівник омс був відряджений у вихідний день(за кордон) то з/п виплачуємо у подвійому розмірі?

EVGENIY :13:45
Валентина, він же не працював, а їхав, за це йому платять добові

Валентина :13:50
EVGENIY, дякую) Хочу запитати на рахунок добових курс НБУ береться за дні відрядження чи коли подається звіт наприклад 22.09.2025?

EVGENIY :13:53
Валентина, я таке теж не знаю сам не їздив і нікого не відправляв за кордон тому досвіду не маю , шукайте тут https://buhgalter.com.ua/zakonodavstvo/ ... ini-ta-za/

Валентина :13:59
EVGENIY, дякую

Sofia :14:19
Валентина, курс НБУ на дату звіту

Юлія :14:27
Валентина, на день затвердження керівником Звіту

Валентина :14:32
Sofia, дякую

Валентина :14:33
Юлія, дякую

Наталя :15:02
Добрий день! Підкажіть як в програмі РМ зробити відновлення касових видатків з одного рахунку на інший? Дякую!

EVGENIY :15:10
відновлення це рух в середині рахунку тобто по суті це з рахунку з орахунку на той самий рахунок, тому просто додайте в контрагенти себе і цей же рахунок і кидайте самі собі

Наталя :15:17
EVGENIY, а як відновити кошти з одного на інший рахунок? Це виходить не вдновлення касових?

EVGENIY :15:26
Наталя, це просто перекидка коштів, а вже на тому рахунку на який ви кидаєте потім ще треба відновити касу, адже кошти впадуть на кекв 0000

EVGENIY :15:27
Наталя, можете описати більш детально чому ви перекидуєте що це за кошти звідки вони взялись на рахунку і чому їх треба перекинути?

Наталя :15:31
EVGENIY, було повернення коштів банком не на той рахунок банк повернув нам кошти. Що мені спочатку зробити?

Юлія :15:48
Допоможіть будь ласка, при перевірці ДАССУ було встановлено: Покриття витрат за рахунок загального фонду замість спеціального фонду. Зараз усунули порушення шляхом перерахування коштів зі спеціального фонду на загальний та відшкодували в дохід бюджету (як кошти минулих років). Як тепер це все відобразити в бух. обліку?

EVGENIY :15:48
Наталя, перекинути кошти на потрібний рахунок або повернути банку і хай кидає на потрібний, а вже коли кошти надійдуть на потрібний то відновити касу на ньому

EVGENIY :15:49
Юлія, а в них ви не питали? Цікава була б їхня думка )))

EVGENIY :15:50
Юлія, в цьому ланцюжку можна було б просто зі спецфонду в бюджет кинути і було б те саме

Юлія :15:51
EVGENIY, ні в них не питали, бо вирішували це питання через суд, але суд в цьому питанні підтримав ДАССУ.

Юлія :15:51
EVGENIY, це була їх умова в усуненні порушень: шляхом відшкодування із спеціального на загальний

EVGENIY :15:52
Юлія, просто зробіть по спецфонду 5512 2313

Юлія :15:52
а потім на загальний

EVGENIY :15:52
Юлія, а смисл такого відшкодування якщо все одно в бюджет повертати то одразу можна було в загальний фонд бюджету кинути

EVGENIY :15:53
Юлія, а по загальному зробіть 2313 5512, 5512 6312, 6312 2313

Юлія :15:53
2313-5512 надійшли кошти 5512-6312 нараховано зобов'язання перед бюджетом 6312-2313 перераховано кошти в бюджет?

EVGENIY :15:53
Юлія, да

EVGENIY :15:54
але по обліку все буде так само як би зробили тупо одну проводку 5512 2313 стан рахунків бухоблік буде такий самий , касових видатків теж не буде, тому смислу у всіх цих махінаціях не має

Юлія :15:56
EVGENIY, дякую, я це розумію, але в листі про усунення порушень це була їх умова. Може вони думали, що я їх відновлю і вони мене і тут піймають? \

EVGENIY :15:57
Юлія, ну вони себе похвалять , може комусь премію дадуть

Юлія :16:07
Це точно

Відповісти

Повернутись до “Архів чату buhgalter.com.ua”